За нас

wineacademy_za_nas

Българската Винена Академия е образователна институция в областта на виното, винената култура и образование.

Основана е през 2011 година в София, България от Емил Коралов, Вили Гълъбова и Яна Петкова – винени професионалисти, посветили професионалния си и личен път на виното. В продължение на повече от двайсет години те предават знанията и опита си като организират винени събития и курсове за обучение и създават трайни бизнес-взаимоотношения с ключовите участници от винената и развлекателна индустрия, от хотелиерството и ресторантьорството.

БВА си поставя за цел да насърчава разумната и умерена консумация на вино и да налага винената култура сред широките обществени кръгове.

Нашето кредо за виното е, че то е цивилизационен инструмент и културно наследство.

Нивото на винена култура и образование на една нация влияят директно върху качеството на произвежданите и консумирани вина и затова нашите курсове са предназначени за:

  • всички интелигентни и образовани хора, които са изкушени от виното и желаят да разширят хоризонтите си;
  • собственици на ресторанти и хотели, които желаят да обучат персонала си в професионално отношение към виното;
  • търговци на вино, които искат да продават по-успешно;
  • винени ценители, които споделят любов към виното, добрата храна и здравословния начин на живот;

Винени курсове, семинари и събития

БВА ще организира винени курсове и ще провежда семинари и сомелиерски сесии, за които възнамерява да кани местни специалисти, а също и световни експерти в областта на виното.
БВА ще си партнира с международни сертифициращи организации, които предлагат основни, междинни и курсове за напреднали във виното.

Програми за обмен на студенти и професионалисти

БВА ще предлага образователна подготовка и оценяване на студенти, обучаващи се за управление на хотели, ресторанти и кетерингови фирми, за да подпомогне тяхното израстване в кариерата.
БВА ще улеснява обмена между институти и университети в страната и в чужбина в областта на виното, свързан с курсове по лозарство, винарство, винен маркетинг и други.
БВА си поставя за цел да организира и обмен на студенти, стажанти и учители от винени училища в световен мащаб.
БВА ще посредничи на заинтересовани хотели и ресторанти в свързването им със студенти, завършващи професионалното си обучение в Академията или в други специализирани училища, даващи подготовка в областта на виното.

Инвестиции и консултантски услуги

БВА ще улеснява и развива привличането на инвестиции, включително и осигуряване на подходящата консултантска помощ на заинтересуваните страни.
БВА ще насърчава и подпомага инвестициите в изискани вина като алтернативни портфейлни инвестиции и ще предоставя консултантски услуги в това направление за туристическата индустрия, вносители, дистрибутори и частни клиенти.

Събития

БВА ще организира ежемесечни събития, курсове и дегустации на вино, с които да популяризира знанията за и културата на консумация на вино.
БВА ще организира и корпоративни събития за компании, клубове и частни физически лица.

Винен туризъм

БВА възнамерява да организира винени турове в основните винопроизводителни региони в страната и чужбинa.