Bulgarian Wine Academy

Български English

Новини

16.11.13

Започна продажбата на билети за най-мащабния форум на българското вино, DiVino.Taste 2013


Третото издание на най-големия винен форум DiVino.Taste ще се проведе в зали 6 и 8 на НДК.

 

Показателен за огромния интерес към новото българско вино е и фактът, че броят на участващите изби тази година е почти двойно по-голям. 60 производители ще представят над 400 вина с марката България.

Никога досега толкова много винари не са се събирали под един покрив, за да представят продукцията пред широката публика. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино ще запознават желаещите с концепцията и философията за отделните вина.

За изминалите две издания, DiVino.Taste успя да се наложи като витрината на съвременното българско вино. Освен място за представяне и дегустация на качествените вина, DiVino.Taste се утвърди и като най-добрия форум за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти.

 

Тазгодишното издание не прави изключение и отново предлага богата програма от лекции и майсторски класове. Във фокуса на вниманието отново попада българското вино от най-различни гледни точки: ретроспекция на реколта 2007 или как се развиват вината ни с потенциал за отлежаване; съществува ли разделение на Северна и Южна България във виното; на какво се дължи славата на най-ценения местен сорт – мавруда и заслужена ли е тя; и разбира се, традиционния DiVino Top 10 или най-добрите десет български вина за годината, според винения сайт divino.bg и DiVino Magazine.

 

Каролайн Гилби MW ще покаже колко различни могат да бъдат вината от Източна Европа, а световният експерт по италиански вина, Фред Нийхойиз ще направи разходка из най-прочутите винени региони в Италия. Как изглежда прочутият бял сорт совиньон блан във френския район Сансер и новозеландския Марлбъро, ще представят Яна Петкова и Ясен Захариев. Един от най-известните български сомелиери и винени експерти Любомир Стоянов ще предложи най-подходящите съчетания на вино и храна. Специално внимание е отделено и на прохождащите в света на виното с курсовете и лекциите на Българската винена академия. Ефросия Благоева ще направи преглед на някои от най-добрите ни бели и червени вина от различни региони на страната шест години по-късно. Вили Гълъбова ще ви запознае с виното, както и със сортовете Мавруд и българския Пино Ноар.

 

Заповядайте на 16 и 17 ноември, в зали 6 и 8 на НДК в София, защото българското вино заслужава!


 

Повече информация за събитието може да намерите на тук.

Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да закупите от тук.

Назад Горе