Bulgarian Wine Academy

Български English

За нас

  

 

 

Българската Винена Академия е образователна институция в областта на виното, винената култура и образование. Основана е през 2011 година в София, България от група винени професионалисти, които са посветили по-голямата част от кариерата си на виното, за да предават знанията и опита си като организират винени събития и курсове за обучение, като създават трайни бизнес-взаимоотношения с ключовите участници от винената и развлекателна индустрия, от хотелиерството и ресторантьорството.

 

БВА си поставя за цел да насърчава разумната и умерена консумация на вино и да развива винената култура сред широките обществени кръгове.

 

Нашето кредо за виното е, че то е цивилизационен инструмент и културно наследство. 

 

Нивото на винена култура и образование на една нация влияят директно върху качеството на произвежданите и консумирани вина и затова нашите курсове са предназначени за:
- всички интелигентни и образовани хора, които са изкушени от виното и желаят да разширят хоризонтите си;
- собственици на ресторанти и хотели, които желаят да обучат персонала си в професионално отношение към виното;
- търговци на вино, които искат да продават по-успешно;
- винени ценители, които споделят любов към виното, добрата храна и здравословния начин на живот;

 

Винени курсове, семинари и събития

 

БВА организира винени курсове и провежда семинари и сомелиерски сесии, за които кани местни специалисти, а също и световни експерти в областта на виното.

БВА си партнира с международни сертифициращи организации, които предлагат основни, междинни и курсове за напреднали във виното.

 

Програми за обмен на студенти и професионалисти

 

БВА има желание предлага образователна подготовка и оценяване на студенти, обучаващи се за управление на хотели, ресторанти и кетерингови фирми, за да подпомогне тяхното израстване в кариерата.

 

БВА има желание да улеснява обмена между институти и университети в страната и в чужбина в областта на виното, свързан с курсове по лозарство, винарство, винен маркетинг и други.

 

БВА си поставя за цел да организира и обмен на студенти, стажанти и учители от винени училища в световен мащаб.

 

БВА има желание да посредничи на заинтересовани хотели и ресторанти в свързването им със студенти, завършващи професионалното си обучение в Академията или в други специализирани училища, даващи подготовка в областта на виното.

 

Инвестиции и консултантски услуги

 

БВА има желание да  улеснява и развива привличането на инвестиции, включително и осигуряване на подходящата консултантска помощ на заинтересуваните страни.

 

БВА има желание да насърчава и подпомага инвестициите в изискани вина като алтернативни портфейлни инвестиции и ще предоставя консултантски услуги в това направление за туристическата индустрия, вносители, дистрибутори и частни клиенти.

 

Събития

 

БВА организира ежемесечни събития, курсове и дегустации на вино, с които да популяризира знанията за и културата на консумация на вино.

 

БВА организира и корпоративни събития за компании, клубове и частни физически лица.


Винен туризъм

 

БВА възнамерява да организира винени турове в основните винопроизводителни региони в страната и чужбинa.


 

Назад Горе