Курс Вината на България

Любител на вино и имате желание да се опознаете Българските вина? Обичате винo, но не знаете какво да изберете за събиране с приятели или за вечеря със семейството?
Начална дата:

Винен курс „Вината на България“

„Вината на България“ е един уникален винен курс, създаден специално за любителите на виното, които искат да се потопят във вълшебството на българските вина. Нашата мисия е да ви представим богатството и разнообразието на вината, които нашата страна може да предложи.

Защо да изберете нашия Винен Курс?

Нашия курс е е предназначено за всички, които обичат виното и искат да разширят своите познания. Независимо дали сте начинаещ или опитен консуматор, нашият курс ще ви въведе във вълшебния свят на българските вина.

Какво включва Курсът?

С продължителност от 7 седмици, нашият курс обхваща 7 ключови български винени региона. Специално подбраните 60 вина в този курс са характерни и типични за региона, от който идват и са отличителни с постоянство и високо качество.

Как ще се развива Курсът?

Всяка седмица ще се фокусираме върху различен регион, разглеждайки вината, които се правят там.

Защо курс в Българска Академия за Винокултура?

Нашата цел е не просто да предоставим курс, а да ви предадем страстта ни към виното. Заповядайте да открием заедно, чарът и уникалността на „Вината на България“.

Сертификат за отлични постижения!

След завършване получете сертификат, показващ вашето познаване на българските вина. Станете ценител, впечатлете приятелите си и се насладете на необикновените вкусове на внимателно подбраните вина.

За курса „Вината на България“

Начало на курса: 21 Март 2024 год. 

Ден на провеждане на курса: Четвъртък

Дати на провеждане на курса:  21.03, 28.03, 11.04, 18.04, 9.05, 16.05, 23.05

Време на занятията: 19.00-21.00

Съдържание на курса: 7 модула, включващи лекция-дегустация

Учебна група: максимум 15 човека 

Форма на занятията: Дегустация

Брой вина включени в дегустационната част – 60 вина

Място на провеждане: Българска Академия за Винокултура, ул. Св.св. Кирил и Методий 42А, ет. 2, София

 

Лектор

Георги Михов

Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011г.

Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

От кого най-добре можете да учите за вината от света, ако не от най-добрите сомелиери! Запишете се сега!

 

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

В случай, че желаете да подарите курс като подарък, можете да получите ЕЛЕКТРОНЕН ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР. Ваучера дава право на включване на 1(един) човек в курс ВИНАТА НА БЪЛГАРИЯ само ЗА ДАТАТА, ЗА КОЯТО Е ЗАКУПЕН. Възможна е промяна на датата на курса, но с предизвестие от 15 дни и при наличие на свободни места за желаната дата.

ПОЛУЧАВАНЕ НА ВАУЧЕРА

За да получите електронен ваучер за подарък е нужно да въведете името на получателя на ваучера в полето „Бележки на клиента“ при финализиране на поръчката. До 24 часа след като заплатите таксата, ще получите електронен ваучер на вашия електронен адрес. В случай, че желаете да подарите ваучера като подарък, можете да го го разпечатате двустранно и да го подарите.

Условия за промяна на участие в курс.

Записване и включването в курс е само и единствено за конкретните дати на курса. Промяна на участие в курс е възможно само при наличие на свободни места и с 15 дневно писмено предизвестие.

Дати на провеждане

Програма

МОДУЛИ НА КУРСА
 • Модул № 1 СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ
  В дегустацията са включени 9 вина от следните сортове: Ркацители, Гъмза с и без отлежаване в бъчви, Памид, Рубин, Шардоне, Врачансми мискет
 • Модул № 2 ДУНАВСКА РАВНИНА
  В дегустацията са включени 8 вина от следните сортове: Тамянка, Кайлъшки Мискет, Каберне Совиньон, Ризлинг, Леден Ризлинг, Гъмза, Шардоне, Рубин, Кайлъшки Рубин
 • Модул № 3 ЧЕРНОМОРСКИ РЕГИОН
  В дегустацията са включени 8 вина от следните сортове: Ризлинг, Димят, Пино Гри, Пино Ноар, Варненски Мискет, Совиньон Блан, Каберне Фран, Шардоне
 • Модул № 4 ИЗТОЧНА ТРАКИЙСКА НИЗИНА
  В дегустацията са включени 8 вина от следните сортове: Малбек, Гевюрцтраминер, Мавруд, Каберне Фран, Рубин, Совиньон Блан, Марселан и естествено пенливо вино
 • Модул № 5 ЗАПАДНА ТРАКИЙСКА НИЗИНА
  В дегустацията са включени 9 вина от следните сортове: Рубин с и без отлежаване в бъчви, Каберне Совиньон, Мавруд с и без отлежаване в бъчви, Мерло, Коломбар, Шадоне, Бяло купажно вино
 • Модул № 6 САКАР И ИЗТОЧНИ РОДОПИ
  В дегустацията са включени 8 вина от следните сортове: Тамянка, Пти Вердо, Мерло с и без отлежаване в бъчви, Каберне Совиньон, Сира, Каберне Фран, Совиньон Блан с отлежаване в бъчви
 • Модул № 7 ДОЛИНАТА НА СТРУМА
  В дегустацията са включени 9 вина от следните сортове: Широка мелнишка лоза, Мелник 55, Руен, Сандански Мискет, Мерло, Сира, Вьоние, Алиготе, Керацуда

Лектор

лектор Георги Михов
Георги Михов е добре познат сред винените среди на България. Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и ​хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011 г. От 2012 година Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

Отзив

Добави отзив

Други събития

5.0
Loader