Любител-Сомелиер ниво 1

Сомелиерски курс, подходящ и за любители на вино, които имат желание да обогатят и разширят познанията си за вина от цял свят, воден от Сомелиер на България 2011 Георги Михов.
5.0
Начална дата:

Любител-Сомелиер Ниво 1

Вие сте любител на виното и искате да задълбочите познанията си и да подобрите разбирането и оценката си за виното? Нашият курс „Любител-Сомелиер Ниво 1“ предлага задълбочено изследване на света на виното, предназначен специално за ентусиасти, които искат да повишат своите познания за виното. Курсът е разпределен в три вечери и включва дегустация на общо 18 вина от основни сортове грозде. Лектор на курса ще бъде известният експерт Георги Михов.

Основни акценти на курса:

 1. Техники за дегустация на вино:
  • Научете систематични подходи за дегустация на вино.
  • Развийте уменията си за оценка на външния вид, аромата и вкуса на виното.
  • Подобрете способността си да описвате и идентифицирате различни вина.
 2. Разбиране на винените стилове:
  • Изучете ключовите стилове на виното и факторите, които ги влияят.
  • Дегустирайте и сравнявайте вина от различни сортове грозде и региони.
 3. Основни сортове грозде:
  • Изследвайте характеристиките на основните сортове грозде като Шардоне, Совиньон Блан, Ризлинг, Пино Ноар, Мерло, Каберне Совиньон и Сира.
  • Разберете как тези сортове се проявяват във вина от различни региони по света.
 4. Винени региони:
  • Навлезте в важните винени региони на света, включително тези в Европа, Америка, Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка.
  • Научете за географските, климатичните и културните влияния, които формират вината от тези региони.
 5. Фактори, влияещи върху виното:
  • Получете знания за процесите на лозарство и винарство.
  • Разберете влиянието на техниките за отглеждане на грозде и производството на вино върху стила и качеството на виното.
 6. Съчетание на храна и вино:
  • Открийте принципите на съчетаване на вино с храна.
  • Експериментирайте с различни комбинации, за да откриете хармонични съчетания.
 7. Сервиране и съхранение на вино:
  • Научете практически съвети за правилното сервиране и съхранение на вино.
  • Разберете най-добрите практики за сервиране на вино, за да се насладите максимално на него.

Структура на курса:

Курсът „Любител-Сомелиер Ниво 1“ е структуриран, за да осигури балансирана комбинация от теоретични знания и практически дегустационни преживявания. Всяка сесия надгражда предишната, осигурявайки кумулативно и обогатяващо изживяване.

 • Модул № 1 ОСНОВИ НА ВИНОТО И ДЕГУСТАЦИЯТА

  Основи на производството на бяло, червено и вино розе. Базови понятия при дегустационния анализ. Основни характеристики на вина от популярните сортове. Практическа дегустация на 5 вина

 • Модул № 2 ПОПУЛЯРНИ БЕЛИ СОРТОВЕ ГРОЗДЕ И ВИНА

  Основни сортове грозде и вина от тях. Съчетаване на вино с храна. Световни водещи винени региони. Практическа дегустация на 7 вина

 • Модул № 3 ПОПУЛЯРНИ БЕЛИ СОРТОВЕ ГРОЗДЕ И ВИНА

  Основни сортове грозде и вина от тях. Съчетаване на вино с храна. Световни водещи винени региони. Практическа дегустация на 6 вина

За кого е предназначен курсът:

Този курс е идеален за любители на виното, които желаят да задълбочат познанията си за виното в спокойна и ангажираща среда. Независимо дали сте обикновен консуматор на вино или някой, който иска да подобри познанията си за виното, „Любител-Сомелиер Ниво 1“ предоставя приятно и информативно изживяване без нуждата от професионална сертификация.

Дати и място на провеждане на курса:

Дати на провеждане на курса: 10.10; 17.10; 24.10

Време: от 19.00 до 21.00 часа в продължение на 3 вечери по 1 път в седмицата.

Съдържание на курса: 3 модула, включващи лекция-дегустация

Учебна група: максимум 15 човека 

Форма на занятията: Дегустация, като на вечер се дегустират 6-8 вина.

Брой вина включени в дегустационната част – 18 вина

Място на провеждане на курса: Българска Академия за Винокултура, ул. св.св. Кирил и Методий 42А, ет 1.

 

Потопете се в увлекателното пътешествие в света на виното с нашия курс, воден от експерта Георги Михов. Повишете оценката и насладата си от виното чрез всеобхватни дегустации, информативни лекции и ангажиращи дискусии. Осигурете си място днес и направете първата стъпка към това да станете по-знаещ и уверен любител на виното!

От кого най-добре можете да учите за вината от света, ако не от най-добрите сомелиери! Запишете се сега!

 

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

В случай, че желаете да подарите курс като подарък, можете да получите ваучер за конкретна дата. Ваучера дава право на включване на 1(един) човек в курса ЛЮБИТЕЛ-СОМЕЛИЕР ниво 1.

Ваучера е валиден за датата(те), за които е закупен. При закупуване на ваучер, Вие получавате потвърждение на поръчката на вашия мейл. Всяка поръчка има уникален номер, който служи за идентифициране на ваучера.

Условия за промяна на дата на курс.

Записване и включването в курс е само и единствено за конкретна дата. Промяна на участие в курс е възможно само при наличие на свободни места и с 15 дневно писмено предизвестие.

Промяна на дата на участие в курс с предизвестие по-малко от 15 дни от датата на курса, е възможно само при наличие на свободни места за желаната дата и след заплащане на такса от 150 лв.

ПОЛУЧАВАНЕ НА ВАУЧЕРА

За да получите електронен ваучер за подарък е нужно да въведете името на получателя на ваучера в полето „Бележки на клиента“ при финализиране на поръчката . До 24 часа след като заплатите таксата, ще получите електронен ваучер на вашия електронен адрес. В случай, че желаете да подарите ваучера като подарък, можете да го разпечатате двустранно и да го подарите.

 

Дати на провеждане

Програма

Курса следва световни стандарти във виненото обучение и включва вина от следните сортове: Модул № 1 ОСНОВИ НА ВИНОТО И ДЕГУСТАЦИЯТА Практическа дегустация на Совиньон Блан, Димят, Мавруд, Каберне Фран, Пино Ноар Модул № 2 ПОПУЛЯРНИ СОРТОВЕ ГРОЗДЕ И ВИНА Практическа дегустация на Шардоне, Барел ферментед Шардоне, Ризлинг, Вьоние, Санджовезе, Сира, Шираз Модул № 3 ПОПУЛЯРНИ СОРТОВЕ ГРОЗДЕ И ВИНА Практическа дегустация на Мерло, Гренаш, Каберне Совиньон, Гевюрцтраминер, Пенливо вино, Десертно вино

Лектор

лектор Георги Михов
Георги Михов е добре познат сред винените среди на България. Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и ​хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011 г. От 2012 година Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

Отзив

5.0

Добави отзив

Други събития

5.0
Loader