Винен курс „Valpolicella Scholar“

Потопете се в дълбините на Valpolicella с курса „Valpolicella Scholar“
Курсът „Valpolicella Scholar“, организиран от Consorzio Tutela Vini Valpolicella в сътрудничество с Българската Академия за Винокултура, ви дава възможност да се включите в световната образователна програма на Consorzio Tutela Vini Valpolicella.
Присъединете се към нас за едно безпрецедентно пътешествие в сърцето на Валполичела, престижен винен регион, който пленява както ентусиасти, така и ценители със своята богата история, уникален тероар и несравними винени стилове.
Какво прави вината Valpolicella уникални?
Valpolicella, сгушен в региона Венето в Италия, е почитан заради динамичната си гама от червени вина. От лекото и ароматно Valpolicella Classico до мощното и величествено Amarone. Курсът навлиза в същността на това, което прави всеки стил отличителен, изследвайки сортовете грозде, които формират гръбнака на тези вина: Corvina, Rondinella, Corvinone и Molinara. Участниците ще научат за иновативните техники за винопроизводство, включително традиционния метод „appassimento“, който концентрира ароматите на гроздето, за да създаде дълбоките, сложни профили, характерни за вината Amarone и Recioto.
Лектор ще бъде Георги Михов, Сомелиер на България за 2011 г. и видна фигура в българската винена сцена,
Курсът, ще завърши със „сляпа“ дегустация на две вина и кратък тест, след което участниците, ще получат сертификат от Consorzio Tutela Vini Valpolicella.
Запазете своето място сега и се впуснете в пътуване, което обещава да преобрази разбирането ви за виното и да повиши оценката ви за добрите вина на Valpolicella.
Дата: 11 май 2024 г
Време: 11:00 – 16:30 ч (с 1 час обедна почивка)
Място: Българска Академия за Винокултура
Цена: 120 лв

Дати на провеждане

Лектор

лектор Георги Михов
Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и ​хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011 г. От 2012 година Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

Отзив

Добави отзив

Други събития

Loader