Курс Любител-Сомелиер

Сомелиерски курс, подходящ и за любители на вино, които имат желание да обогатят и разширят познанията си за вина от цял свят, воден от Сомелиер на България 2011 Георги Михов.
5.0
Начална дата:

Сомелиерски курс, подходящ и за любители на вино, които имат желание да обогатят и разширят винената си култура, воден от Сомелиер на България 2011 Георги Михов.

От кого най-добре можете се учите за вината от света, ако не от най-добрите сомелиери!

Точно това е идеята на този любителски винен курс, с който ще получите знания и умения, които ще ви отворят вратата на винената култура, като ви научат да гледате на виното така, както гледат на него професионален сомелиер.
Курсът не е професионален и е подходящ за любители и консуматори на вино, които харесват вино и има желание да обогатят винената си култура, като се запознаят с вината от всички известни винени региони в света.

Програмата следва световни стандарти във виненото обучение и обхваща вина от 13 държави. Всяко едно от вината включени в този сомелиерски курс, включително пенливи и десертни, е специално подбрано, с цел да бъде възможно най-характерно и типично за региона от който е. За всеки регион се обръща внимание по отношение на: история на винарството, сортове грозде, винификация; уникални енологични практики; съчетаване на вино с храна.

Време на занятията: 6 вечери  от 19.00 – 21.00
Съдържание на курса: 14 модула, включващи лекция-дегустация
Учебна група: максимум 15 човека
Форма на занятията: Дегустация.
Брой вина включени в дегустационната част – 46 вина

Дати на провеждане

Програма

Курса следва световни стандарти във виненото обучение и обхваща вина от 13 държави. МОДУЛИ НА КУРСА Модул № 1 ВЪВЕДЕНИЕ ВЪВ ВИНОТО Какво е вино. История на виното. Фактори определящи качеството на виното. Понятия и термини. Грозде-структура, състав, цикъл на живот. Основи на производството на бяло, червено и вино розе. Модул № 2 ФРАНЦИЯ – ДОЛИНАТА НА РОНА и ЮЖНА ФРАНЦИЯ История и развитие на винарството в региона. Основни сортове грозде. Класификация на вината. Практическа дегустация. Модул № 3 ИБЕРИЙСКИ ПОЛУОСТРОВ – ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация Модул № 4 ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация Модул № 5 ИТАЛИЯ История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация Модул № 6 ЧИЛИ, АРЖЕНТИНА, САЩ, ЮЖНА АФРИКА История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация Модул 7 ПРОФЕСИЯ СОМЕЛИЕР Задължения на сомелиера. Техники на сервиране, протокол, подредба на маса. Декантиране. Винени аксесоари. Модул № 8 ОСНОВИ НА ДЕГУСТИСТАЦИОНИЯТ АНАЛИЗ НА ВИНО Основи на дегустиране на вино. Базови понятия при дегустационния анализ. Основни характеристики на вина от популярните сортове. Практическа дегустация Модул № 9 ФРАНЦИЯ - БОРДО История и развитие на винарството в региона. Особености на винопроизводството. Основни сортове грозде. Класификация на вината. Практическа дегустация. Модул № 10 ЕЛЗАС и ЛОАРА История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация Модул № 11 НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация. Модул № 12 ДЕСЕРТНИ ВИНА Видове десертни вина. Начин на производство. Класификация. Основни сортове грозде. Практическа дегустация Модул № 13 ФРАНЦИЯ - БУРГУНДИЯ История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация Модул № 14 ПЕНЛИВИ ВИНА История и развитие на производството на шампански. Основни региони за пенливи вина в света. Шампанско, Кава и Просеко. Практическа дегустация

Лектор

лектор Георги Михов
Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и ​хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011 г. От 2012 година Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

Отзив

5.0

Добави отзив

Други събития

Loader