Курс Maestro di Vini Italiani

Единственият в България специализиран курс Maestro di Vini Italiani, ще въведе винолюбителите в богатия и разнообразен свят на италианските местни сортове, които са от основно значение за разбирането и наслаждаването на завладяващите вина на Италия.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ТОЗИ КУРС
Независимо дали сте винен ентусиаст и искате да обогатите винените си знания за италианските вина, работите с италиански вина или просто изпитвате истинска страст към тази невероятна винарска страна, нейните вина и култура, курсът Maestro di Vini Italiani е подходящ за вас. ​

Уникалния за България курс Maestro di Vini Italiani ще въведе винолюбителите в богатия и разнообразен свят на италианските местни сортове, които са от основно значение за разбирането и наслаждаването на завладяващите вина на Италия.

ЗА КУРСА
Програмата на този изчерпателен, задълбочен и престижен курс, разработен от Sommelier.BG, обхваща всичките 20 региона на Италия и дава на винолюбителите възможност да се запознаят и дегустират повече от 60 знакови вина.

Курсът е разделен на 7 модула, фокусирани върху местните сортове грозде на Италия и регионите, с които те са свързани. Всеки модул включва дегустация на вина-еталони от един или няколко логически свързани региона.

Начало на курса:  сряда, 10 януари 2024г

Край на курса: сряда, 13 март 2024г

Време на занятията: 7 вечери в сряда от 18.00-21.00.

Съдържание на курса: 7 модула, включващи лекция-дегустация

Учебна група: максимум 15 човека 

Форма на занятията: Дегустация, като на вечер се дегустират между 7-9 вина.

Брой вина включени в дегустационната част – 60 вина

Място на провеждане на курса: Българска Академия за Винокултура.

След успешно завършване на курса, курсистите получават сертификат с титлата „Maestro di Vini Italiani“.

Дати на провеждане

Програма

МОДУЛИ НА КУРСА
  • Модул 1: Вале д’Аоста, Пиемонт и Лигурия
  • Модул 2: Фриули-Венеция Джулия и Трентино-Алто Адидже
  • Модул 3: Венето и Ломбардия
  • Модул 4: Емилия-Романя и Тоскана
  • Модул 5: Умбрия, Марке, Абруцо, Молис и Пулия
  • Модул 6: Кампания, Басиликата, Калабрия и Лацио
  • Модул 7: Сицилия и Сардиния

Лектор

лектор Георги Михов
Георги Михов е добре познат сред винените среди на България. Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и ​хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011 г. От 2012 година Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

Отзив

Добави отзив

Други събития

Loader