Винo и Гурме в Долината Рона

Едно незабравимо винено преживяване!

Sommelier.BG Ви кани на ексклузивен винен тур в долината на Рона. Châteauneuf-du-Pape, Côte-Rôtie и Condrieu са някои от зоните, които оформят уникалния стил на Рона, Виненото преживяване ще започне в Авиньон и средновековния Châteauneuf-du-Pape, ще мине през легендарните лозови масиви на Hermitage и Côte-Rôtie, и ще завърши в Лион,  кулинарната столица на Франция.

В този 5 дневен винен тур, ще имате възможност да се докоснете до очарователното разнообразие на вина от Вьоние, Марсан, Гренаш и разбира се Сира, посещавайки емблематични изби.

Любителите на вино са известни с изтънчения си вкус, затова има опция за ресторанти с Michelin звезда, както и емблематични бистра, в които ще открием вкусовете на местната кухня.

Програма

1 ден, вторник Кацаме в Марсилия по обяд и се отправяме към Авиньон с луксозен бус. След около час пристигаме се настаняваме в хотел в центъра на града, а следобедът e на ваше разположение за опознаване на средновековния Авиньон. Вечерта се събираме за "welcome" вечеря в ресторант отличен с Bib Gourmand от Michelin. 2 ден, сряда След закуска ще посетим старинния Châteauneuf-du-Pape. Очакват ни 2 изключителни изби и обяд в ресторант в центъра на града. Ще завършим деня в култова изба в градчето Жигонда. Привечер, след като се върнем в хотела, вечерта е на ваше разположение за опознаване на Авиньон и местната кухня. 3 ден, четвъртък След закуска освобождаваме хотела и тръгваме за красивия Tain-l'Hermitage. Очакват ни 2 култови изби, известни с вината си от Сира, като между тях ще спрем за обяд в центъра на провинциалното градче. В късния следобед се настаняваме в хотел в Лион, последвано от свободна вечер за опознаване на кулинарната столица на Франция. 4 ден, петък След закуска ни очаква вълнуващ ден с вината на Côte-Rôtie, известно с неповторимите си вина от Сира и Condrieu, което е сред най-добрите вина Вьоние в света. Следва незабравима дегустация в легендарна изба от региона. За обяд, ще се върнем в Лион, след което ще имате свободно време да опознаете града. 5 ден, събота След закуска следва трансфер до летището и в ранната вечер се прибираме в София.

Отзив

Добави отзив

Други турове

Няма резултати

Loader